Het ja-woord bij 81 graden celsius…

Voor het eerst in Nederland is het ja-woord gegeven in een sauna bij 81 graden Celsius. Romantisch, gek, origineel, heel warm & mooi, kortom WOW!

Saunafans Marjolein en Eric zijn vanmiddag in Thermen Bussloo te Voorst getrouwd in een sauna. Naast ongeveer 30 genodigden waren ook Omroep Gelderland en De Stentor bij de ceremonie aanwezig.

In eerste instantie werd er op de uitnodiging niet helemaal enthousiast gereageerd door iedereen, sommigen waren zelfs nog nooit in de sauna geweest, het voelt misschien toch wat ongemakkelijk in je badkleding. Maar toch wilde niemand deze bijzondere ceremonie missen.

Om 14.00 verzamelden we in het hotel, vanuit daar ging iedereen naar de kleedruimtes om zich in badkleding en een handdoek te hijsen. De heren in het zwart, de dames in het wit. Ditmaal dus niet in een feestelijke jurk als trouwambtenaar, maar in een badpak met een nette rok & een witte handdoek! Een geweldig gezicht toen de hele club aankwam bij de sauna. In een mooie grote saunacabine vond dit alles plaats, de ramen en deur werden voor de zekerheid wel geopend om het iets aangenamer te maken voor de beginnende saunagangers. Marco Borsato met Engel van mijn hart klonk in de sauna toen Marjolein met haar moeder binnenkwam. De ceremonie begon, het was 81 graden en een goede sfeer. In verband met de hitte en veiligheid moest het natuurlijk wel een beknopte ceremonie worden. 15 minuten kreeg ik om wat leuke en mooie dingen over Eric en Marjolein te vertellen. Na het ja-woord kwam de grootste uitdaging. Een bak met ijs werd naar binnengebracht met hierin de ringen. Ik vroeg Eric & Marjolein “hebben jullie dit eigenlijk al eerder geoefend, met 81 graden de ring om elkaars vinger schuiven?” “Nee, eigenlijk niet”, zeiden ze beiden. Gelukkig ging het allemaal makkelijker dan gedacht, daarna kwam er een heel bijzondere afsluiting.

Met John Mayer met Say op de achtergrond werd er een opgieting gedaan! Aparte combinatie, kippenvel met 81 graden!

Een herinnering die je niet gauw vergeet, ik ben dan ook erg dankbaar dat ik dit heb mogen doen!

Op naar het feestje, om nog even na te babbelen over deze geweldige ervaring.