Gemeente: Zutphen
Email: info@zutphen.nl
Telefoonnummer: 14 0575
Website: www.zutphen.nl
Kosten huwelijk op eigen locatie: Ma t/m vr: 9.00 – 17.00 uur: € 290,90

Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur: € 361,60

Zondag/feestdagen: 10.00 – 15.00 uur: € 418,15

Op andere tijdstippen: € 657,50

Kosten benoemen trouwambtenaar: €137,35
Hoe te benoemen trouwambtenaar:  Aanvraag plaatsen bij de gemeente.
Kun je in deze gemeente een eigen locatie (bijvoorbeeld je eigen achtertuin) laten benoemen als officiële trouwlocatie?  Ja, aanvragen via het formulier eenmalige aanwijzing trouwlocatie. Deze is te vinden op de website van de gemeente Zutphen.

Verder moet de locatie voldoen aan de volgende voorwaarden:

1.     De trouwlocatie moet een gebouw zijn met een ‘permanent karakter’, bijvoorbeeld een woonhuis. Het gebouw heeft, als dat nodig is, de nodige vergunningen (bijvoorbeeld een café).

2.     Een huwelijksvoltrekking in de openlucht kan alleen als het aan een gebouw gekoppeld is (bijvoorbeeld de tuin van een huis).

3.     De locatie moet in de gemeente Zutphen liggen.

4.     De eigenaar van de locatie stelt de locatie ter beschikking aan de gemeente Zutphen voor de duur van de huwelijksvoltrekking. Tijdens deze periode heeft de locatie officieel de status van ‘gemeentehuis’.

5.     Een huwelijksvoltrekking is volgens de wet een ‘openbare’ gebeurtenis. De locatie moet daarvoor voor de duur van de huwelijksvoltrekking voor iedereen bereikbaar en toegankelijk zijn.

6.     U bent zelf verantwoordelijk voor de inrichting van de locatie. In ieder geval moet er een tafel, stoelen, toilet en omkleedruimte voor de trouwambtenaar aanwezig zijn. De inrichting moet in overleg met de eigenaar van de locatie gebeuren.

7.     De locatie mag niet in strijd zijn met de openbare orde.

Andere voorwaarden:

1.     De gemeente zorgt voor een ambtenaar van de burgerlijke stand.

2.     Uw aanvraag voor trouwen op een andere locatie moet uiterlijk 3 maanden voor de huwelijksdatum schriftelijk zijn aangevraagd.

3.     De gemeente maakt een schriftelijke overeenkomst. Deze moet ondertekend worden door de eigenaar van de locatie, het paar en de eigenaar van de locatie.

Bovenstaande voorwaarden gelden ook voor het aangaan van een geregistreerd partnerschap.

Is het mogelijk om in deze gemeente ook in de avond te trouwen. Zo, ja wat zijn hiervan de kosten? Ja,

Maandag t/m vrijdag: 17.00 – 20.00 uur: €361,60

Is er een bode aanwezig die de aktes naar de trouwlocatie brengt? Kan geregeld worden met bode, maar mag ook zelf worden opgehaald.
Hoe kan een bruidspaar zich aanmelden: Verklaring huwelijk indienen (ook wel in ondertrouw) dit kan online op de website www.zutphen.nl
Bijzonderheden: