Gemeente: Hilversum
Email: publiekszaken@Hilversum.nl
Telefoonnummer: +31 35 629 20 00
Website: www.hilversum.nl
Kosten huwelijk op eigen locatie:  

€ 710

 

Kosten benoemen trouwambtenaar: € 150
Hoe te benoemen trouwambtenaar: Om een ambtenaar uit een andere gemeente jullie te laten trouwen moet er een aanvraagformulier worden ingevuld. Deze vind je hier.
Kun je in deze gemeente een eigen locatie (bijvoorbeeld je eigen achtertuin) laten benoemen als officiële trouwlocatie? Ja, dit is mogelijk. Voorbeelden van vrije locaties zijn: het café om de hoek, uw eigen huiskamer of een feestzaal. U kunt niet iedere locatie kiezen: een park, bos, of een (varende) boot bijvoorbeeld zijn niet mogelijk als trouwlocatie.

Een vrije locatie moet altijd in de gemeente Hilversum liggen. De eigenaar van de locatie moet het goed vinden dat de locatie als trouwlocatie wordt gebruikt. Een verzoek tot aanwijzing van een vrije locatie kunt u sturen aan: Gemeente Hilversum, Afdeling Publiekszaken, Postbus 9900, 1201 GM, Hilversum of naar publiekszaken@hilversum.nl

Is het mogelijk om in deze gemeente ook in de avond te trouwen. Zo, ja wat zijn hiervan de kosten? Ja, de kosten hiervoor blijven hetzelfde.
Is er een bode aanwezig die de aktes naar de trouwlocatie brengt? Ja
Hoe kan een bruidspaar zich aanmelden: Melding maken voorgenomen huwelijk. Hiervoor moet je een afspraak maken bij de gemeente & fysiek langsgaan.
Bijzonderheden: Belangrijk om te weten is dat je bijvoorbeeld op Landgoed de Zonnestraal of de Hoorneboeg wel kunt trouwen in het “bos”, deze locaties zijn beide benoemd tot huis der gemeente.